Sjötomt Åland
317 000 eur
  • Slottsundsvägen - Åland
  • Ö-boende
  • 80 m2

Sjötomt med segelbåtsdjup på Åland

Slottsundsvägen - Åland

Mäklare Tommy Carlberg 070-753 48 13
Tack vare samarbete med åländsk mäklarbyrå kan vi här presentera ett underbart boende på sjötomt med brygga med segelbåtsdjup, möjligt för svenskar att köpa. Du når sjötomten med bil på mindre än 4 timmar från Stockholm, där båtturen från Kapellskär till Mariehamn tar 2,5 timme, en lagom tid för taxfree shopping och en god måltid. Bo på sjötomt vid sexans green och sjuans tee. Slottsundet vid Kastelholm på Åland - ett paradis för golfaren och naturälskaren med fokus på den sjönära livsstilen med segling, paddling och fiske. Här är det fritt för svenskar att köpa sitt boende eftersom ägandet är i s k Bostadsaktiebolag. Det går utmärkt att bo kvar i Sverige och samtidigt äga på Åland. Med flyg från Arlanda tar det 30 min till Mariehamn och därifrån ca 20 minuter med bil. Lägg där till alla turer via Eckerölinjen och Viking Line som tar 2,5 timme. Det bästa sättet att ta sig till vår närmaste granne i öster är att segla egen båt direkt till bryggan 100 meter från huset.
Åland är underskattat och närmare Stockholm än vad många tror. Gillar man dessutom golf och segling som vi finns tillräckligt djup för båten vid bryggan och flaggan vid sexans green ser vi från huset. På cykelavstånd finns två bra restauranger vid Kastelholms 36-håls golfanläggning och vid Smakbyn där de även har egen gårdsbutik.
Segelbåtsdjup

Våra favoritdetaljer

Segelbåtsdjup vid egna båtplatsen på gemensam brygga. Här äger man vattnet. Varför inte segla till sjötomten och lägga till nära huset som alternativ till bilfärjan. Läget är troligtvis det bästa av de åtta åretrunthusen. Fri utsikt både mot vattnet och sexans green. Sovalkov med två bäddar ger myskänsla och plats för gäster. Åländska snickare har uppfört husen i rejäla material och med noggrannhet i detaljerna.


Tommy Carlberg
Mäklare Tommy Carlberg 070-753 48 13

Sjötomt med segelbåtsdjup på Åland

Här är det fritt för svenskar att köpa sitt boende eftersom ägandet är i s k bostadsaktiebolag där specifika aktier är kopplade till ett specifikt hus. Det går alltså att bo i Sverige och samtidigt äga på Åland. Marken upplåts genom långsiktiga arrendeavtal till förmån för bostadsaktiebolaget. I bostadsaktiebolaget Slottsundet II finns totalt 8 hus varav 7 ägs av svenskar som använder sina hus som fritidsboende. Förvärvet sker genom köp 10 aktier med specifik numrering tillhörande just detta hus med utvalt garage av totalt 80 aktiebrev. Aktiebreven går att pantsätta och belåna. Samtliga hus är uppförda 2006 i hög kvalitet och fina material och pålade husgrunder. Alla husen har var sitt varmbonat garage med fjärrstyrd port och eluttag för kupé- och motorvärmare. Vid den gemensamma stranden finns mindre sandstrand, badbrygga och rejäl båtbrygga med segelbåtsdjup. Med husförsäljningen följer en båtplats vid stora bryggan. På gräsplanen mellan husen och vattnet finns en gemensam vedeldad bastu med relax-/omklädningsrum, inte långt från doppet. All formalia med kontraktsskrivning mm kommer skötas av åländsk mäklarbyrå enligt samarbetsavtal. För mer information kring detta vänligen kontakta mäklare Tommy Carlberg.

Sammanställning av fakta

  • Slottsundsvägen - Åland
  • Nås med båt
  • 80 m2

Kommun

Utland